Sertifioitu Scrum Master - Certified Scrum Master

Loading Loading...

Ajankohta 24.1.2019 - 25.1.2019
Aika
Kesto 2 päivää
Ilmoittautumisaika 3.1.2019 mennessä


Esittely

Mikä on sertifioitu scrum master?

Scrum Master johdattaa tiimin ketterään toimintaan, osaten valmentaa tiimiä ketterässä toiminnassa ja Scrumin noudattamisessa. Scrum Master on yleensä arvostusta saava ammattilainen, joka osaa ja saa luvan haastaa kehitystiimejä tarkastelemaan omaa työskentelyään, pohtimaan mikä mättää ja mitä yhdessä sille asialle tehdään, keskittymään toimimaan Scrumin kuvaamin toimintatavoin, pitämään fokuksen sovituissa asioissa ja jatkuvasti parantamaan tiimisuoritusta. Scrum master johtaa sitä MITEN työskennellään ja miten työskentelyä parannetaan. Scrum masterin tehtäviin kuuluu myös muun organisaation kouluttaminen Scrumissa ja ketteryydessä, sekä tiimin auttaminen keskittymään sovittuun työhön, eli sivusta tulevien pyyntöjen ja tarpeiden hallintaa ja estämistä.

Pääperiaate ketterässä toiminnassa on se, että tiimi saa rauhan kehittää ja tuotta arvoa, ja joku muu (yleensä tuoteomistaja) käy keskustelut ja politikoi mitä pitäisi tehdä ja missäkin järjestyksessä. Scrum masteriksi sopii henkilö joka haluaa toimia ihmisten kanssa, mutta ei itse loistaa keskipisteenä. Valmentaminen ja fasilitointiosaaminen tai kiinnostus siihen on tärkeää. Järjestelmällisyys ja kurinalaisuus on Scrum Masterille ominaista, sillä kompleksisen kokonaisuuden jäsentämiseen tarvitaan usein Scrum Masterin apua. Scrum Master saattaa valmistella ja fasilitoida suurimman osan tiimin kokouksista. Suuri osa työstä jonka Scrum master tekee on ihmisten välisen vuorovaikutuksen huomioimista ja aktiivista parantamista. Tämä vaikuttaa ihan kaikkeen mitä tiimi tekee. Tämä työ saattaa olla jokseenkin “näkymätöntä” muille, paitsi tiimille, joka usein arvostaakin Scrum Masteria erittäin paljon.

Tavoite ja hyödyt

Kurssin jälkeen osallistuja kykenee:

1. Määrittelemään mihin kohtaan ketteryys sopii, ja missä haluatte käyttää perinteistä projektinjohtamisen mallia.
2. Toimimaan Scrum Masterina ketterissä hankkeissa
3. Käyttämään Ketteriä menetelmiä eri yhteyksissä.
4. Aloittamaan oman ”fasilitointi-työkalupakkinsa” kokoamisen.
5. Hankkimaan lisää ketteryyden kehittämisen apua rajattuihin ongelmiin kokeneemmilta coacheilta.

Kurssi oikeuttaa Scrum Alliancen kansainväliseen Certified Scrum Master sertifikaattiin. Lisää tietoa CSM valmennuksesta linkistä (englanniksi): https://www.scrumalliance.org/get-certified/practitioners/csm-certification

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutuksesta on erityisen paljon hyötyä niille, jotka työskentelevät jo tai tulevat työskentelemään Scrum Masterin roolissa.

Sisältö

Ketterään toimintaan siirtyessä on suositeltavaa, että ketterää toimintaa tukeva, fasilitoiva ja valmentava tiiminjäsen oppii Scrum Masterin ammattitaidon. Sertifioituna Scrum masterina autat tiimiä toimimaan tehokkaasti ja parantamaan jatkuvasti yheistyötään.

Ketterät hankkeet keskittyvät toimittamaan arvoa tuottavia kokonaisuuksia, askeleittain ja nopeilla palautesykleillä. Ketterä hankemalli soveltuu erityisesti tilanteisiin ja ympäristöihin, joissa löytyy seuraavia elementtejä:
• Epävarmuus: Vaikka suunniteltaisiin, niin suunnitelma happanee nopeasti johtuen ulkoisista tekijöistä.
• Uuden tuottaminen: Tilanne, jossa tehdään jotain uutta, jota ei olla aiemmin tehty tai kokeiltu.
• Askeleittaisen investointimallin käyttö: Hankkeet, joissa sovitaan osa-kokonaisuuden tuottamisesta.
• Tilanteisiin, joissa on liikaa tekemistä ja liian vähän resursseja. Ketteryydessä keskitetään resurssit kaikkein arvokkaimpiin osakokonaisuuksiin, ja saadaan niitä tuotettua ja julkaistua.
• Tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeita osa-tuloksia. Ketterän toimintamallin vahvuus on pienessä mittakaavassa kokeilu, nopeat palautesyklit, ja jatkuva parantaminen, jolloin lopputuloksena syntyvä tuotos on ”varmistettu” toimivan asiakkaiden tai käyttäjien kanssa.
• Tilanteisiin joissa aiemmin suunniteltu projekti on jumissa ilman tietoa siitä, milloin projekti valmistuu, ja projekteihin joissa kokonaisuuskuva on hämärtynyt tai levinnyt liian usean omistajan sähköposteihin.
• Tilanteisiin joissa tarvitaan eri osaamisalueiden tiiminjäsenten tiivistä yhteistyötä.
• Projekteihin, joissa on paljon ristikkäisvaikutuksia tai riippuvuuksia, joita on vaikea ennakoida.

Kouluttaja

Päävalmentaja Riina Hellström, Peoplegeeks Ltd Oy
Mentori/valmentaja: Petri Heiramo, Peoplegeeks Ltd Oy

Näin Riina kuvailee itseään:
Olen ketterä valmentaja ja organisaation kehittäjä jota asiakkaani johtoryhmä kutsui “shamaaniksi”. Vahvuuteni on yhdistää vahva rakenneosaaminen ihmisten väliseen näkymättömään vuorovaikutukseen. Keskityn auttamaan ihmisiä työskentelemään ketterin menetelmin ja periaattein, saamaan asioita aikaiseksi ja luomaan erinomaista työkulttuuria samalla. Olen valmentanut yli 400 ihmistä ketteryyteen. Pyrin 2019 vuoden aikana saamaan Sertifioidun Scrum valmentajan lisenssin, joten sertifiointivalmennukset vedän Mentorini Petrin kanssa vielä muutaman kerran.

Petri omin sanoin:
Minulla on 18 vuotta kokemusta softankehityksesta, 12 vuotta ketteryydestä ja erityisesti ketterän toimintamallin kehittämisestä yrityksissä. Olen ollut Sertifioitu Scrum valmentaja 9 vuotta, ja tämä matka, keskittyen ketterään softankehitykseen, on vienyt minut ympäri maailman ja eri yrityksiin. Olen valmentanut satoja ihmisiä ketteryyteen. Rakastan työtäni, ja haluan auttaa muita löytämään ilon omasta työstään, sekä parantamaan työpaikkoja ja työuria samanaikaisesti. Olen tehnyt paljon valmennusta ja sisäistä ketterää coachausta Futuricella, jotta yritys voisi parantaa vielä Euroopan paras työpaikka kulttuuriaan ennestäänkin. Nykyisin toimin itsenäisenä Scrum (CSPO ja Scrum Master) valmentajana People Geeksin verkostokumppanina, Agilecraft nimisessä yritykseni kautta.

Hinta

1590,00 EUR + alv 24%
Hinta sisältää koulutuksen, sähköiset materiaalit ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Koulutuspaikka

HAUS kehittämiskeskus Oy
Yliopistonkatu 5
00100 HELSINKI

Kysy lisätietoja

koulutussuunnittelija Lotta Fors, HAUS, lotta.fors@haus.fi, p. 040 509 5930

Täydentävä koulutus

Ketterän toiminnan perusteet 14.2.2019
Sertifioitu Tuoteomistaja -koulutus 7.-8.2.2019