Hallinto ja oikeus
 

Hallinto- ja oikeus –koulutusalueen koulutussisällöt ovat virkamiesosaamiseen perustietoja, taitoja ja ajankohtaisteemoja.

Vuoden 2018 koulutuksissa on panostettu erityisesti julkisuus- ja tietosuoja –teemoihin, kun vuonna 2016 voimaan tullutta EU:n tietosuoja-asetusta aletaan soveltaa käytäntöön 25. toukokuuta alkaen.

Asetus edellyttää muun muassa, että kaikki valtion organisaatiot ovat nimittäneet tietosuojavastaavan ja kouluttaneet henkilökuntansa tietosuoja-asioissa. Organisaatioiden on myös osoitettava että sen tietosuoja on suunniteltu ja dokumentoitu, enää ei riitä että rekisteriseloste on on tehty.

Myös saavutettavuusdirektiivi tuo uusia velvoitteita julkissektorille, ja siitä kansallinen laki on parhaillaan eduskunnan valiokuntakäsittelyssä.

Järjestämme molemmista aiheista koulutusta heti alkusyksystä. Viides Tietosuojaavastaavan koulutusohjelma pyörähtää käyntiin 17.9.2018 ja saavutettavuusdirektiivistä on verkkosuunnittelijoille ja –kehittäjille koulutusta jo elokuun lopussa 30.8. Oma paikka kannattaakin varata jo heti, ettei syksyn kiireet ehdi täyttää kalenteria.


Lisätietoja koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, puh. 040 051 5993

 

Hallinto ja oikeus koulutukset