23

Moldovalaiset kansanedustajat opintomatkalla Suomessa

posted on

Ryhmä moldovalaisia kansanedustajia ja tilintarkastustuomioistuimen jäseniä vierailee tiistaina 24.5. eduskunnassa tutustumassa valtiovarainvaliokunnan ja tarkastusvaliokunnan toimintaan. Moldovalaiset ovat Suomessa hakemassa oppia ja kokemuksia julkisten varojen ja hallinnon parlamentaarisesta valvonnasta.
 
Vieraat tapaavat eduskunnassa valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajan Timo Kallin (kesk.) sekä tarkastusvaliokunnan puheenjohtajan Eero Heinäluoman (sd.) ja valiokunnan muita jäseniä. Eduskuntavierailu on osa laajempaa opintokäyntiä, jonka järjestää HAUS kehittämiskeskus Oy.
 
Matkan tarkoituksena on tarjota Moldovan talous-, budjetti- ja finanssikomitean jäsenille näkymä julkisten varojen ja hallinnon parlamentaariseen valvontaan. Moldovan parlamentin käsittelyssä on uusi laki, jolla tilintarkastustuomioistuin muutetaan tarkastusvirastoksi. Moldovalaiset tutustuvat myös Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n toimintaan sekä muun muassa verohallintoon.
 
Vierailulle osallistuu kolme moldovalaista kansanedustajaa talous-, budjetti- ja finanssikomitean puheenjohtajan Ștefan Creangăn johdolla sekä kaksi tilintarkastustuomioistuimen jäsentä.
 
Lähde: Eduskuntatiedotus https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Moldovalaiset-opintomatkalla.aspx

Lisätiedot: koulutuspäällikkö Reijo Lindh, reijo.lindh(at)haus.fi

| Categories: Valtionhallinto | Tags: | View Count: (1923) | Return

Post a Comment