24

Tuuli Kurkipää: Tervetuloa eOppivan Moodle-verkostoon!

posted on
eOppiva-Moodle on yhteinen verkko-oppimisympäristö kaikille valtion työntekijöille. Yhteisten koulutusten lisäksi tarjoamme virastoille oman kurssialueen, jonne voi rakentaa sisältöjä ja oppimispolkuja henkilöstölle. Hienointa tietenkin on, että näitä hyviä sisältöjä halutaan jakaa muillekin!
 
Virastoissa on paljon kokemusta ja osaamista Moodle-oppimisympäristön käytöstä. eOppivan Moodle-verkostossa haluamme jakaa sitä ja oppia yhdessä lisää – koska yhdessä oppiminen on parasta. Luvassa on verkostotapaamisia, koulutuksia, työpajoja ja verkkokursseja, ohjeita, vinkkejä ja keskustelufoorumeja.
 
Kysyin, mikä verkoston jäseniä kiinnostaa ja vastaukseksi sain mainioita teemoja kuten verkkopedagogiikka, verkkokoulutuksen laatu ja vaikuttavuus, sopivien työkalujen ja menetelmien valinta verkkokursseille ja virastojen erilaiset osaamisen kehittämisen ratkaisut. Toivon että verkostoyhteistyöstä yhteyshenkilöt saavat ideoita ja tukea omaan työhönsä, kun he edistävät verkko-oppimista työyhteisöissään.
 

(Melkein) ilmaisia Moodle-koulutuksia

Meiltä on toivottu Moodle-koulutuksia hallinnoijille ja kurssien tekijöille, ja nyt kokeilemme tällaista:
Kerran kuussa järjestämme avoimen koulutuksen jota emännöi joku virasto, jonka tarpeiden mukaan sovitaan koulutuksen tavoitteet ja sisältö. Koulutukseen voi osallistua myös muista virastoista, paikan päällä tai verkossa.

Vastineeksi koulutuksista haluamme:
 
  • Tavoitteita ja mittareita: Miksi haluatte Moodle-koulutuksen? Mitä toiminnan muutosta tavoittelette sen ja verkkokurssien avulla koko organisaatiossa? Miten se voitaisiin todentaa?
     
  • Viestintää ja markkinointia: Miten olisi vaikka koko henkilöstön tavoittava viesti, jossa suositellaan jotain jo olemassa olevaa eOppivan sisältöä valtionhallinnon yhteisistä osaamisista?
     
  • Kehittämisyhteistyötä: Mitä ehdotuksia teillä on eOppiva-Moodlen kehittämiseksi, jotta se palvelisi teitä ja muita virastoja mahdollisimman hyvin?


scrabble_moodle
 

eOppivan Moodlea kehitetään yhdessä käyttäjien kanssa

eOppiva-tiimi kehittää ja luo uudenlaista yhteistä oppimista valtiolle. Yhteiskehittäminen, co-creation, on eOppivan ytimessä niin kurssien tuotannoissa kuin muussakin toiminnassa. Nyt kun eOppivan ensi-illasta on kulunut puoli vuotta, palaamme tutkimaan, miten myös Moodle toimisi mahdollisimman hyvin ja sujuvasti.
 
eOppivan käyttäjien – niin oppijoiden kuin kurssien tekijöidenkin – odotuksia ja kokemuksia kokoamme käytettävyys- ja kehittämistyöpajoissa lokakuussa. On mahtavaa, että olemme saaneet paljon kiinnostuneita virkamiehiä testaajiksi ja kertomaan, miten voimme parantaa Moodle-käyttökokemusta ja edistää siten oppimista. Kumppanimme Mediamaisterin kanssa pyrimme tietenkin toteuttamaan kaikki toiveet.
 
Ottakaa yhteyttä, niin selvitetään yhdessä, miten eOppiva ja yhteinen Moodle parhaiten palvelisi teidän digitaalisen oppimisen tarpeitanne!

Tuuli Kurkipää
Oppimisympäristöasiantuntija @eOppiva
tuuli.kurkipaa@haus.fi
0400 250 675
@tuulikurkipaa
 
tuuli_minee
| Categories: HAUS, Koulutus, Asiantuntija | Tags: | View Count: (695) | Return

Post a Comment