09

Perttu Laaksonen: virkamiehen arki on argumentointia - niin suullisesti kuin kirjallisestikin

posted on

Heti kun aamulla heräämme ja kohtaamme ensimmäisen ihmisen, alamme argumentoida. Kun siirrymme töihin, argumentointi jatkuu. Ja kun tehtävämme on mutkikas ja tavoitteen saavuttaminen vaikeaa, joudumme entistä tarkemmin miettimään, miten argumentoimme, jotta viesti menee perille ja tavoitteemme täyttyy.

Virkamiehen arki on argumentointia – niin suullisesti kuin kirjallisestikin. Tarvitaan taitoa perustella asioita – miksi juuri näin tehdään. Joudumme päivät pitkät perustelemaan, mutta silti emme usein ole miettineet aktiivisesti miten se kannattaisi tehdä. Argumentointi- ja perustelutaidot -valmennus 21.9.2018 on yhden päivän ”alkuruiske” tietoisemmille perustelutaidoille. Koulutus on järjestetty jo useita kertoja kertaa ja osallistujat ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja yllättyneitä siitä, että näitä taitoja todellakin voi aktiivisella harjoittelulla oppia lisää.

Erilaisille kohdeyleisöille tarvitaan erilaisia perusteluja

Yllätys on usein myös se, että samaa asiaa voi perustella monella eri tavalla. Eri kuulijakuntiin vetoaa erilaiset perustelut. Tämä on monen mielestä itsestäänselvyys, mutta arjessa samoja perusteluja kaupataan kuitenkin kaikille kuulijakunnille.

Perusteleminen on taito ja sitä kannattaa treenata. Argumentointi- ja perustelutaidot -päivässä  jokainen työstää oman työnsä argumentteja. Valmentaja antaa käytännöllistä teoriatietoa, jota saman tien sovelletaan omiin viestintätilanteisiin.

Päivä tulee olemaan käytännöllinen ja työteliäskin, mutta varmaa on, että tulet saamaan monta uutta näkökulmaa oman työsi viestintätilanteiden suunnitteluun ja toteuttamiseen.


Vielä ehdit ilmoittautua mukaan verkkosivuillamme!

 

Perttu_Laaksonen

Perttu Laaksonen FM (puheviestintä) on toiminut päätoimisena puheviestinnän valmentajana 13 vuotta ja on perehtynyt erityisesti asiantuntijaesiintymiseen, vaikuttamiseen ja vuorovaikutukseen. Pertulla on työkokemusta erilaisista koulutus-, myynti-, ja tv-toimittajatehtävistä. Perttu on auskultoinut ammatilliset opettajaopinnot puheviestinnästä ja on myös koulutettu työnohjaaja.

Erityisen hyvää palautetta hän on saanut selkeydestään ja käytännönläheisyydestään sekä siitä, että on taitava ja rohkaiseva palautteenantaja. Pertun toimintatapa on kehittämislähtöinen valmentaminen ja koulutuksien tarkka mukauttaminen asiakkaan todellisuuteen.

| Categories: Koulutus, Asiantuntija, Valtionhallinto | Tags: | View Count: (370) | Return

Post a Comment