26

Valtion HR-kumppani -valmennusohjelma käynnistyy, ilmoittaudu 7.8. mennessä

posted on
Valtion HR-toiminto kokonaisuutena on murrosvaiheessa. Reilut kymmenen vuotta sitten todettiin talous- ja henkilöstöhallinnon toimintatapojen ja prosessien kehittämisen sekä valtionhallinnon yhtenäisen tietojärjestelmän tarve.
 
Tuolloin asetettujen tavoitteiden luonnollisena jatkumona on virastoissa suoritettavien tiettyjen tukipalveluiden – tässä tapauksessa henkilöstöhallinnon operatiivisten tehtävien - siirtäminen Palkeiden hoidettavaksi siinä määrin, kuin se on virastojen tarpeet ja Palkeiden toiminta ja resursointi huomioiden mahdollista.

Muutos näkyy mm. digitalisaation laajempana hyödyntämisenä myös HR:n prosesseissa. Näin voidaan vapauttaa virastojen HR-asiantuntijoiden ja –johdon aikaa viraston strategista johtamista paremmin tukevaan toimintaan. HR:n aktiivisempi mukaantulo mm. johtoryhmätyöhön sekä esimiesten ja johtajien arkityön tueksi edistää henkilöstön tyytyväisyyttä ja hyvinvointia, kun henkilöstöjohtamisen tuki nivoutuu osaksi esimiesten ja johdon päivittäistä työtä.

Yllä kuvattua toimintatapamuutosta tukemaan on nyt tarjolla HR-kumppani –valmennusohjelma. Ohjelman sisältö on suunniteltu valtiovarainministeriön, Valtiokonttorin ja HAUSin yhteistyönä.
 

Valmennusohjelman keskeinen tavoite

  • toteuttaa HR-kumppani -mallin (HR Business Partner –malli) käyttöönottoa tukeva valmennuskokonaisuus
  • kehittää HR-palveluita substanssitoiminta- ja strategialähtöisiksi ja mahdollistaa muutos operatiivisesta toimijasta viraston johdon ja esimiesten strategiseksi kumppaniksi

Ohjelman toteutustapa

  • Valmennukselliset lähipäivät, käytännönläheiset työpajat ja toimeenpanoa tukevat välitehtävät (eOppiva/REAL)
  • Yhdessä oppimista ja oivaltamista asiantuntijavalmentajien tuella

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Valtion HR-kumppani -valmennukseen 7.8.2018 mennessä HAUSin verkkosivuilla (ilmoittautumislomake avautuu uuteen ikkunaan)
 

Lisätietoja:

Valtion HR-kumppani -valmennuksen esite (.pdf, avautuu uuteen ikkunaan)

Valtiovarainministeriön saatekirje HR-asiantuntijoille (.pdf, avautuu uuteen ikkunaan)

 

Tiedustelut:
 
Johtaja Tiina Kukkonen-Suvivuo, puh. 050 596 4391, tiina.kukkonen-suvivuo@haus.fi
 
Koulutuspäällikkö Hanna Siira, puh. 0400 240 969, hanna.siira@haus.fi
 
| Categories: Koulutus, Asiantuntija, Valtionhallinto | Tags: | View Count: (1193) | Return

Post a Comment