04

Valtionhallinnon ICT-koulutukset saatavana nyt HAUSista - Hanselin puitesopimus päättyi keväällä

posted on

Hanselin ICT-koulutusten puitesopimus päättyi keväällä 2018. Viraston ei kuitenkaan kannata lähteä kilpailuttamaan ICT-koulutuksia, sillä koulutusten tarjoamisesta ottaa jatkossa vastuun HAUS, joka Hanselin tavoin on valtionhallinnon in-house-palveluntarjoaja alueenaan koulutus- ja kehittämispalvelut.

Avoimia koulutuksia on tarjolla isoimmissa kaupungeissa luokkakoulutuksina ja virtuaalisesti koko maassa - kysy myös tilauskoulutuksia

HAUSin ICT-koulutustarjonta laajenee merkittävästi. Syksyllä 2018 tarjonnassamme on jo noin 270 loppukäyttäjälle tarkoitettua koulutustilaisuutta. Koulutuksia järjestetään Helsingin lisäksi Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa. Luokkakoulutusten lisäksi tarjolla on runsaasti koulutustilaisuuksia Skype-yhteyden kautta.

Toteutamme ICT-koulutuksia myös organisaatiokohtaisina toteutuksina kaikista asiakkaan toivomista teemoista. Mikäli tarjonnastamme puuttuu teitä kiinnostava koulutus, ota meihin yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä tarpeisiinne sopiva toteutus.  

Tästä syksystä alkaen tarjoamme asiakkaillemme myös ICT-asiantuntijakoulutuksia. Lisätietoja saat koulutuspäällikkö Marja Laine-Asikaiselta.
 

tirza-van-dijk-73087...
 

eOppivaan tulossa syksyllä kattava ICT-kirjasto

Syksyksi jokaisen virkamiehen maksuttomaan käyttöön valmistuu myös eOppivan kattava ICT-kirjasto. ICT-kirjastosta löydät tuhansista tarjolla olevista video-opasteista muutamassa minuutissa täsmällistä apua arjen kysymyksiin eri ohjelmien käytöstä, olipa haasteenasi vaikkapa pivot-taulukon laadinta tai kuvakaappauksen ottaminen.

HAUSilla ja Wistecillä on pitkä yhteinen koulutushistoria

Loppukäyttäjäkoulutuksissa koulutuskumppaninamme toimii Wistec. Näin syventynyttä yhteistyötä kommentoi Wistecin toimitusjohtaja Juha Huhtanen:

”Olemme tehneet Wistecin ja HAUSin kesken jo vuosia hyvää yhteistyötä palvellaksemme valtionhallinnon asiakkaita yksikkökohtaisissa koulutustarpeissa. Nyt yhteistyö viedään uudelle tasolle HAUSin avatessa koko avoimen koulutustarjontamme asiakkailleen. Tarjonta kattaa sekä lyhyet etäkoulutukset että syvällisemmät luokkakoulutukset. Molemmilla on oma paikkansa; etäkoulutuksissa osallistuja saa nopean katsauksen vaikkapa Excelin pivot-taulukoihin, luokassa taas ehditään käydä aihetta läpi kattavammin ja myös harjoitella asiantuntijakouluttajan opastuksella. Toki etäkoulutusten etuna on myös niiden tavoitettavuus: Niihin voi osallistua vaikka kesämökiltä, luokkakoulutusten keskittyessä muutamiin suurimpiin kaupunkeihin.

Wistecin kouluttajilla on pitkä ja monipuolinen kokemus valtionhallinnon henkilöstön osaamistarpeista ja koulutuksesta. Sillä kokemuksella lähdemme innolla kehittämään yhteistyötä HAUSin kanssa. Kouluttajiemme asiakaspalautteisiin voit tutustua täällä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)."

HAUSissa ICT-koulutuksista vastaa koulutuspäällikkö Marja Laine-Asikainen, joka iloitsee laajentuvasta yhteistyöstä:

"Yhteistyö Wistecin ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa on sujunut vuosien varrella erinomaisesti. Koulutukset ovat ajantasaisia ja koulutustarjonta uusiutuu jatkuvasti. Mieltä lämmittävää on myös asiakkaidemme antama palaute koulutuksista: koulutustilaisuuksien saamien palautteiden keskiarvot liikkuvat välillä 8,5 – 9.75."
 

rawpixel-659481-unsp...
 

Riittävän osaaminen ja jatkuva oppiminen paras tae pysyä hyvässä työmarkkinakunnossa

Osaamisen ja työtehtävien vaatimusten välinen kuilu voi kasvaa nopeasti. Aiemmin työtapojen, järjestelmien ja ohjelmistojen päivityssykli laskettiin vuosissa, mutta nyt se voi olla vain muutamia viikkoja. Samaan aikaan myös työtehtävissä vaadittujen taitojen ”parasta ennen”-päiväys umpeutuu entistä nopeammin.

Osa päivityksistä ei vaikuta käyttäjiin mitenkään, osasta hän ”selviää” ja pystyy jatkamaan töitään tuttuun tapaan. Sen sijaan loput päivityksistä, mikä usein on se paras ja työtä helpottavin osa, jää oppimatta, jos koulutus ei ole jatkuvaa ja suoraan omaan työhön soveltuvaa. Kun samaan aikaan organisaatio vaatii henkilöltä lisää työtehoa, todennäköisesti osaamisen ja työtehtävän vaatimien taitojen välinen kuilu vain kasvaa.

Tekoälyn ja robotisaation vallatessa yhä useampia työtehtäviä, riittävän osaamisen ja jatkuvan oppimisen voikin sanoa olevan paras tae pysyä työmarkkinoiden vähenevissä työpaikoissa.

ICT-koulutusten jatkuvasti laajenevaan tarjontaan pääset tutustumaan tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Tervetuloa oppimaan uutta ja pitämään ammattitaitosi ajan tasalla!

 

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Marja Laine-Asikainen, p.040 571 2445

 

Kuvat: Unsplash / Tirza van Dijk ja rawpixel

| Categories: Koulutus, Asiantuntija, Valtionhallinto | Tags: | View Count: (1221) | Return

Post a Comment