25

Ideatehtaan avulla yhteistyötä yli hallinnonalarajojen

posted on

HAUS on valtionhallinnon oma osaamisen ja uudistamisen kehittäjäkumppani. Jotta voimme olla mukana hallinnon muutoksessa ja tukea virkamiesten oppimista ja kehittymistä parhaalla mahdollisella tavalla, uudistamme ja monipuolistamme koulutustarjontaamme jatkuvasti.
 

stefan-stefancik-257...

Yksi tapa uudistustyössä on yhteiskehittäminen, jonka avulla voimme suoraan asiakkailta saatujen ideoiden ja toiveiden perusteella tuottaa sisältöä niin avoimeen kuin tilauskoulutustarjontaamme. HAUS as a Service (HaaS) –kumppanuusmalli tarjoaa tähän yhden mahdollisuuden, mutta se ei suinkaan ole ainoa.

Ideatehdas käyttöön myös HAUSissa - avoin kaikille virkamiehille ja kehittäjille

Olemme kevään mittaan aloittaneet yhteistyön Corefinerin kanssa ja ottaneet käyttöön Ideatehdas-menetelmän. Mobiilisti toimiva Ideatehdas on käytössä jo useassa julkisen sektorin organisaatiossa (mm. VM, TEM, OKM, UM, LVM, VNK sekä Helsingin ja Lohjan kaupungit) monenlaisen yhteiskehittämisen työkaluna. Saadut kokemukset menetelmän käytöstä ja sovelluskohteista ovat hyviä.

HAUSille räätälöitynä Ideatehdas mahdollistaa koulutusten ideoimisen kaikilla valtionhallinnon osaamisalueilla. Asiakas voi valita Ideatehtaasta joko Virastojen/tehtävien substanssiosaamisen, Valtion yhteiset osaamiset tai Muut yleiset valmiudet ja asenteet.
 

uusi_circle_haus
Kuvassa näkyvät valtion yhteiset osaamiset. Kuva: Valtiokonttori
 

Omien ideoiden lisäksi palvelussa pääsee arvioimaan muiden antamia ideoita sen perusteella, miten olennaisina ja tärkeinä ehdotuksia pitää oman työn ja tarpeiden kannalta. Ideatehdas-ideointiin voi osallistua kaikilla päätelaitteilla milloin ja missä haluaa.

 

Yhteiset osaamiset vahvistavat yhteistä valtionhallintoa                           


HAUSin varatoimitusjohtaja Mikko Salminen on innostunut uudesta palvelusta:

Ideatehdas palvelee kaikkia virkamiehiä ja kehittäjiä. Aktiivisella osallistumisella jokainen osallistuja voi auttaa HAUSia kehittymään ja uudistumaan: meillä on valtionhallinnon kehittäjäkumppanina tärkeää olla ajan tasalla ja oikeastaan askeleen edellä siitä, mitä tarpeita hallinnolla ja yksittäisillä virkamiehillä on. Me haluamme auttaa jokaista valtiolla työskentelevää onnistumaan ja tarjota juuri sellaista tukea, mitä kulloinkin tarvitaan tehtävissä menestymiseen.”

Corefinerin operatiivinen johtaja Kai Hakkarainen jatkaa:

”Pidämme yhteistyötä HAUSin kanssa erittäin merkittävänä. HAUS on valtionhallinnon kehittämisen yksi tukipilari viemällä uutta ajattelua ja osaamista yksilötasolla suoraan osaamiseen ja käytännön työpäivään. Ideatahdasmenetelmä on yksi nykyaikaisista työskentelymenetelmistä, joka tulee tulevaisuudessa syrjäyttämään perinteistä työpaja- ja palaverikulttuuria ja tehostaa näin yleisiä työskentelymalleja. Katsomme, että HAUS esimerkittää omalla toiminnallaan tätä muutosta käyttämällä ideatehtailua osana toimintaansa.”

Salminen ja Hakkarainen toteavat yhteen ääneen, että Ideatehtaasta on monenlaisia hyötyjä virkamiehille ja hallinnolle.:

”Yksi tärkeimmistä liittyy paljon puhuttuun tarpeeseen lähteä ulos siiloista. Työskentely muuttuvassa maailmassa edellyttää valtionhallinnon toimijoilta yhä enemmän siilojen läpi ulottuvaa yhteistyötä ja –työstämistä. Ideatehdas on erinomainen mahdollisuus tässä työssä.”


Ideatehtaaseen pääset verkkosivujemme pääsivulta oheisesta kuvasta (klikkaamalla kuvaa linkki avautuu).

Ideatehdas

Tervetuloa mukaan kommentoimaan muiden ehdotuksia sekä antamaan omia koulutusideoitasi!

 

Lisätietoja:
Mikko Salminen, puh. 050 393 4460
Kai Hakkarainen, puh. 0400 469 446 

| Categories: HAUS, Koulutus, Asiantuntija, Valtionhallinto | Tags: | View Count: (916) | Return

Post a Comment