07

Uusi HAUS tarjoaa virkamiehille modernin oppimisympäristön

posted on

HAUSin uusia tiloja suunniteltaessa ja rakennettaessa on ollut monenlaisia tavoitteita. Yksi tavoite laitehankintojen ja –varustelun suhteen on ollut luoda HAUSin uusista koulutus- ja neuvottelutiloista moderni oppimisympäristö. Muutaman neuvotteluhuoneen ja ison, monikäyttöisen aulan lisäksi meillä on asiakaspuolella kolme koulutustilaa, joista kaksi on yhdistettävissä yhdeksi isoksi tilaksi.

sali_naytto
Yhdistettävät kaksi luokkaa. Kuva: KVA Arkkitehdit

Laitehankintoja suunniteltaessa ja tehdessä tavoitteena oli varmistaa, että tiloihin saadaan nykyaikaisinta oppimis- ja opetusteknologiaa, toisaalta erilaiset lattialla ja pöydillä pyörivät kaapelit ja johdot haluttiin minimoida. Tiedon- ja kuvansiirto haluttiin tehdä mahdollisuuksien mukaan langattomasti. Myös tietoliikenneyhteyksien osalta toimistoa lähdettiin rakentamaan langattomasti niin henkilöstön kuin asiakkaiden tarpeita ajatellen, toki langallinen varajärjestelmä on myös olemassa. Luokkatiloissa on myös huomioitu monenlaiset osallistujien laitteiden lataustarpeet ja sähköpistorasioita on runsaasti.

 

Ovi527
Kuva: KVA Arkkitehdit

Luokkatilojen erilaiset käyttötavat pyrittiin ottamaan huomioon suunnittelu- ja speksausvaiheessa mahdollisimman kattavasti, ja teimme erilaisia skenaarioita miten laitteita ja luokkia saatetaan haluta käyttää.

Jokaisessa luokkatilassa sekä aulassa on 84” Microsoftin Surface Hub –älytaulu, joka tarjoaa monenlaisia uudenlaisia mahdollisuuksia niin kouluttajille kuin osallistujille. Tulemme järjestämään kouluttajille sessioita, joissa heidän on mahdollisuus tulla tutustumaan uusiin AV-laitteisiimme ja niiden ominaisuuksiin.

 

Koulutus_1

Koulutus_2
HAUSin henkilöstöä kouluttamassa Surface Hub -asiantuntija Darragh Fay. Kuvat: Janne Marjanen

Koulutusten etäosallistujien määrä lisääntyy koko ajan ja myös tämä on huomioitu järjestelmäsuunnittelussa. Hubit liittyvät saumattomasti Skypeen, mikä toivottavasti helpottaa entisestään etäosallistujien elämää ja tekevät virtuaaliosallistumisesta aiempaa elämyksellisemmän: Hubin sisäänrakennetut kamerat muun muassa reagoivat luennoitsijan toimintaan ja etäosallistujat näkevät jaetun materiaalin lisäksi luokkatilaa sekä muita osallistujia eri kuvakulmista. TUVE-osallistujat otetaan tarvittaessa mukaan eTUVEn kautta.

Hubien lisäksi luokissa on toiset, pienemmät näytöt, joita voidaan käyttää joko pääkuvan jakoon tai itsenäisesti.

Sähköisten Hubin sisältämien valkotaulujen lisäksi käytössä on myös perinteisempiä lasitauluja kirjoittamista varten. Kahta luokkaa jakava paljeseinä toimii tarvittaessa kirjoitusseinänä vaikkapa pienryhmätyöskentelyssä.

Hanna_Matleena_piirt...
Hubin White board testissä ensimmäistä kertaa. Kuva: Janne Marjanen

eOppivaa ja muita tuotantoja varten uusiin tiloihimme on rakennettu pieni, mutta toimiva studio. Studiossa on green screen, ja muutenkin tekninen varustelu takaa, että tila muuntuu joustavasti moneen tarpeeseen.

IMG_20180219_163035
Studio alkutekijöissään. eOppiva-tiimipalaverissa Petteri, Ilkka ja Janne.

 

Tervetuloa inspiroitumaan uusista tiloistamme ja oppimaan uutta!

Janina Himberg
viestintäpäällikkö

| Categories: HAUS, Asiantuntija | Tags: | View Count: (1547) | Return

Post a Comment