05

Toimitusjohtajalta: Terveiset Yliopistonkadulta!

posted on

Tämän pääkirjoituksen otsikkoina voisi olla vaikka ”Jatkoa muutokselle ja muutolle”. Muutos toki jatkuu edelleen niin kuin kehittämisorganisaatiossa tuleekin, mutta muuttomme on nyt käytännössä saatu päätökseen. Toki vielä hienosäätöä ja pienehköjä jälkitöitä riittää mutta käytännössä HAUS ja hausilaiset ovat nyt Kluuvissa ja löytyvät Heimolan kiinteistöstä Yliopistonkadulta.

Fakta –lehdessä (helmikuu 2018) johtaja Arto Räty viestii kuinka Fortumissa muutto vauhdittaa muutosta. Tämä on helppo ymmärtää ja allekirjoittaa, niin erilaista työnteko ja kaikki toiminta on modernissa monitoimitilassa kuin perinteisessä toimistoympäristössä, jossa eri kerroksissa istuvat kollegat eivät päivittäin välttämättä toisiaan edes tapaa. Kuten Räty toteaa, uusi ympäristö vapauttaa henkisiä voimavaroja, synnyttää innovaatioita ja mahdollistaa ihmisten kohtaamisen.

Olen kokenut saman jo ensimmäisinä työpäivinä uusissa toimitiloissamme. On upeaa kun olemme kaikki yhdessä kerroksessa ja yhteisessä tilassa. Ja sijainti Senaatintorin liepeillä varmistaa asiakkaidemme kohtaamiset aivan uudella tavalla, myös epävirallisesti.

Pelisääntöjen merkitys

Luonnollisesti uudet toimitilat tarkoittavat hyvinkin suuria muutoksia omiin työtapoihimme ja yhdessä tekemiseen.  Ne tarkoittavat haastetta itsensä johtamiseen ja ymmärrystä muiden huomioonottamiseen. Olemme viimeistelemässä omia sisäisiä pelisääntöjämme, joiden kautta haluamme varmistaa parhaat toimintatavat uusissa koulutus- ja toimistotiloissamme – niin asiakkaiden kanssa kuin HAUSin työyhteisönä. On tärkeää, että mahdollisiin ongelmiin ja epäkohtiin tartutaan heti, jotta huonoja käytäntöjä ei edes pääsisi syntymään.

Kokemuksia viisaampina

Muuttoprosessimme on ollut pitkähkö ja se on merkinnyt koko toimintamme ytimeen sukeltamista. Kaikki mukana olleet ovat varmasti monta kokemusta vahvempia ja viisaampia. Näitä kokemuksia jaamme mielellämme.
Tässä HAUS Uutiset Extrassa nostamme esiin eräitä näkemyksiä ja kokemuksia muutosta ja sen yhteydessä tehdyistä ratkaisuista.

harjakaiset

Anneli Temmeksen avauspuheenvuoro uuden toimitilan harjakaisissa 26.1. Kuvassa myös Jyrki Puska Senaatti-Kiinteistöstä.

Lisätietoja: Anneli Temmes

| Categories: HAUS | Tags: | View Count: (880) | Return

Post a Comment