30

Juuri nyt on aika päivittää turvallisuussuunnitelmat!

posted on

Hallitus on valmistellut laajaa sisäisen turvallisuuden strategiaa, joka yhdistää viranomaisten ja muiden toimijoiden toimintatavat. Sen keskeisiä teemoja ovat yhteistyö ja ennalta estäminen. Sisäisen turvallisuuden strategia on tarkoitus esitellä valtioneuvostolle lokakuussa.

Kuntien turvallisuustyön keskeinen työkalu on paikallinen turvallisuussuunnitelma, johon kootaan oleellisimmat turvallisuuteen liittyvät ohjelmat ja hankkeet. Paikallisen turvallisuussuunnittelun tavoitteena on ennalta ehkäistä ja torjua onnettomuuksia ja tapaturmia, rikoksia, häiriöitä ja parantaa ihmisten turvallisuuden tunnetta. Kunnat voivat yhdistää turvallisuussuunnitelman myös sähköiseen hyvinvointikertomukseen.

Photo by Mike Wilson on Unsplash

 

Turvallisuussuunnitelman laadinta ja päivittäminen & varautuminen uhkatilanteisiin – koulutuskokonaisuus

HAUS tukee niin valtionhallinnon kuin kuntien turvallisuussuunnitelmien tekemistä tarjoamalla marraskuussa ajankohtaisen Turvallisuussuunnitelman laadinta ja päivittäminen & varautuminen uhkatilanteisiin – koulutuskokonaisuuden. Kouluttajana toimii pitkän linjan turvallisuusammattilainen, turvallisuusasiantuntija Timo Lähdesmäki.

Koulutuksessa käydään läpi muun muassa seuraavia asioita:

  • turvallisuussuunnittelun perusteet
  • turvallisuuden osa-alueet turvallisuussuunnittelussa
  • kiinteistön pelastussuunnitelman laadinta ja arviointi 
  • yleisötapahtuman pelastussuunnitelman laadinta ja arviointi
  • erityiskohteiden turvallisuussuunnittelu.

Lisäksi osallistujat pääsevät kouluttajan ohjauksen ja turvallisuussuunnitelman perusrungon kautta tarkastelemaan oman organisaationsa turvallisuussuunnitelman tilannetta sekä päivitystarvetta. Jos turvallisuussuunnitelma puuttuu, koulutus tarjoaa mahdollisuuden laatia se.

Koulutus koostuu kahdesta jaksosta (7.11. ja 22.11.), joiden välillä voit joko laatia puuttuvan turvallisuussuunnitelman tai voit päivittää jo olemassa olevan annettujen ohjeiden mukaisesti. Välityöskentelyn hyväksytysti tehneille myönnämme todistuksen kurssin suorittamisesta.

Kurssin sisältyy myös erilaisia organisaatioiden case-tapauksia, joista voit soveltaa hyviä käytäntöjä oman organisaatiosi turvallisuuskultuurin kehittämiseen. 

Photo by Rob Sarmiento on Unsplash

 

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Suosittelemme koulutusta henkilöille, jotka ovat vastuussa organisaationsa turvallisuussuunnittelusta ja kiinteistökohtaisen pelastussuunnitelmien laadinnasta tai toimivat kiinteistön turvallisuudesta vastaavana henkilönä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Katso koulutuksen tarkempi ohjelma ja ilmoittautumistiedot verkkosivuiltamme. Ilmoittautumiset 24.10. mennessä.

Koulutukseen liittyvät kysymykset: koulutuspäällikkö Marja Laine-Asikainen, p. 0207 180 216

 

Lisätietoa kuntien turvallisuussuunnittelusta Kuntaliiton verkkosivuilla.

Valokuvat: Unsplash / Mike Wilson, Rob Sarmiento

| Categories: Koulutus, Asiantuntija, Valtionhallinto | Tags: | View Count: (1319) | Return

Post a Comment