08

Virkamiesuralla saa paljon ainutlaatuisia kokemuksia

posted on

Valtiovarainministeriön pitkäaikainen virkamies, finanssineuvos Asko Lindqvist siirtyy kesäkuussa vapaaherraksi. Monipuolisella työurallaan hän on toiminut niin koulutus- ja hallintoasioiden parissa kuin  rahoitusasioiden tehtävissäkin. Lindqvistin virkamiesura alkoi jo vuonna 1975 Kauppakorkeakoulusta ja jatkui siitä valtiovarainministeriöön, jossa Lindqvist on työskennellyt lähes 40 vuotta.

Paljon kansainvälisiä tehtäviä

Lindqvistin työuraan mahtuu paljon ainutlaatuisia kokemuksia. Erityisesti ulkomaille suuntautuneet työmatkat valtiovarainministeri Ahti Pekkalan virkamiesavustajana ovat jääneet mieleen. Uransa aikana Lindqvist on saanut tavata useita tunnettuja ulkomaisia valtiomiehiä ja myös moni suomalainen poliitikko on tullut tutuksi.

Valtiovarainministeriön hallinto-osastolla eräs mielenkiintoisimmista työtehtävistä oli virkamiesten EU-valmennuksen järjestäminen. Siihen kuului valmistautumisesta jäsenyyteen (1995) ja sen jälkeen Suomen ensimmäiseen puheenjohtajuuskauteen (1999). ”Paradoksaaliselta tuntuu, että jouduin tähän tehtävään, vaikka itse en kannattanut Suomen EU-jäsenyyttä”, toteaa Lindqvist. Hän kuitenkin perusteli itselleen tehtävään ryhtymistä sillä, että on Suomen etu, jos virkamiehet pystyvät ajamaan sitä EU:ssa mahdollisimman hyvin.

Yhteistyö HAUSin kanssa

Lindqvistin ja HAUSin välinen yhteistyö alkoi EU-valmennuksen merkeissä. Erityisesti johdon valmennusohjelmien järjestämisessä yhteistyö on ollut tiivistä. HAUSin asema on vaihdellut vuosien varrella liikelaitoksesta valtion osittain ja kokonaan omistamaksi yhtiöksi. Muutokset ovat aina muuttaneet myös yhteistyön tapoja. Nykyinen inhouse-asema mahdollistaa Lindqvistin mielestä hyvinkin tiiviin yhteistyön. ”Luulen, että mahdollisuuksia on tässä vielä hyödyntämättä. Valtion erityistarpeisiin suunnitellulla henkilöstökoulutukselle on tarvetta nyt ja tulevaisuudessa, vaikka varmasti jatkossakin järjestämistavat tulevat muuttumaan ja kehittymään”, toteaa Lindqvist.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Tulevaisuudessa Lindqvistiä odottavat vapaaherran tehtävät, joista päällimmäisenä kiinteistönhoito. ”Perheelläni on vanha talo Lammilla ja sen rakennukset ja tilukset vaativat jatkuvaa kunnostusta ja huolenpitoa. Mielipuuhaani ovat varsinkin puutarha- ja metsätyöt”, kertoo Lindqvist.

 

Teksti: koulutussuunnittelija Matleena Nurmiainen
Kuva: valtiovarainministeriö

| Categories: HAUS, Asiantuntija | Tags: | View Count: (4231) | Return

Post a Comment