Tiedon anonymisointi ja hyödyntäminen

Loading Loading...

Ajankohta 16.5.2017
Aika 9:00
Kesto 1 päivä
Ilmoittautumisaika 12.5. mennessä


Esittely

Julkishallinto tarvitsee tietoa päätöksenteon tueksi, mutta myös palveluidensa kehittämiseksi. Tietoa on toki olemassa, mutta sitä osataan hyödyntää vielä hyvin vähän. Julkishallinnon rekistereitä ja tietoaineistoja on avattu kansalaisten ja yritysten hyödynnettäviksi, mutta kaikkeen siihen liittyy omat haasteensa, kuten myös mahdollisuudet, ja paljon on vielä tehtävää. Tiedon luovuttamisessa ja hyödyntämisessä erityisen tärkeitä asioita ovat muun muassa tiedon luotettavuus, oikeudet tietoon, tietosuoja ja aineiston anonymisointi sekä tietoturva.
Koulutuksessa käydään läpi keskeiset asiat tiedon avaamiseen ja hyödyntämiseen liittyvistä reunaehdoista ja menetelmistä ja saadaan vinkkejä siitä miten organisaatiot voivat kasvaa ”dataohjautuviksi” organisaatioiksi.

Tavoite ja hyödyt

Kurssin tavoitteena on perehdyttää osallistujat tietoaineistojen avaamiseen ja luovuttamiseen liittyviin reunaehtoihin, mutta myös tiedon hyödyntämisen mahdollisuuksiin erilaisia tietolähteitä ja menetelmiä käyttäen siten, että myös tietosuoja- ja tietoturvanäkökohdat otetaan huomioon.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi soveltuu kaikille jotka ovat kiinnostuneita tiedon hyödyntämisen evoluutiosta ja tietoaineistojen avaamisesta ja hyödyntämisestä siten että se tukee oman organisaation toimintaa, ja noudattaa hyvää tiedonhallintatapaa.

Sisältö

Koulutuksessa tulevat tutuiksi tiedon rikastamisen, louhinnan ja anonymisoinnin käsitteet ja menetelmät, mutta myös erilaiset tietolähteet, joita esimerkiksi tiedon rikastamisessa voidaan käyttää. Koulutuksessa on myös esimerkki julkishallinnon tietoaineistojen avaamisesta ja siihen liittyvistä kokemuksista ja tiedonluovuttamisen ehdoista.

Hinta

520,00 EUR + alv 24%
Hinta sisältää esitysmateriaalin sähköisessä muodossa ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Koulutuspaikka

HAUS kehittämiskeskus Oy
Hollantilaisentie 11
00330 HELSINKI

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. 0207 180 221
Koulutusassistentti Annakaisa Rouvali, annakaisa.rouvali@haus.fi, 0207 180 334